Домейн/IP Адрес проверка:

Последни пет whois търсения: honkaistarrail.wiki, shoutmyblog.com, tracksidestoragellc.com, kobiecyelk.pl, sdavalych.ru

Детайлна справка с whois информация за: soylem.kz (0.741 сек.)

Whois сървър: whois.nic.kz

soylem.kz domain lookup results from whois.nic.kz server:

Whois Server for the KZ top level domain name.
This server is maintained by KazNIC Organization, a ccTLD manager for Kazakhstan Republic.
Domain Name............: soylem.kz
Organization Using Domain Name
Name...................: ИП Бударагин Андрей Викторович
Organization Name......: ИП Бударагин Андрей Викторович
Street Address.........: NP 17, 8 - Taras Shevchencko street
City...................: Astana
State..................: -
Postal Code............: Z11A3X5
Country................: KZ
Administrative Contact/Agent
NIC Handle.............: HOSTERKZ-28522
Name...................: Budaragin Andrey
Phone Number...........: +77172511970
Fax Number.............: +77172511970
Email Address..........: [email protected]
Nameserver in listed order
Primary server.........: ns1.bdm.microsoftonline.com
Primary ip address.....: 92.46.53.180
Secondary server.......: ns2.bdm.microsoftonline.com
Secondary ip address...: 92.46.53.180
Secondary server.......: ns3.bdm.microsoftonline.com
Secondary ip address...: 111.221.126.105
Secondary server.......: ns4.bdm.microsoftonline.com
Secondary ip address...: 157.55.45.9
Domain created: 2008-04-02 12:29:29 (GMT+0:00)
Last modified : 2016-04-08 21:35:02 (GMT+0:00)
Domain status : clientDeleteProhibited - status prevent domain deletion from the Register (статус предотвращает удаление домена из реестра)
clientTransferProhibited - status prohibits domain transfer without documents (статус запрещает трансфер домена без предоставления документов)
clientRenewProhibited - status prevent domain auto renewal without payment (статус предотвращает авто продление без оплаты)
Registar created: KAZNIC
Current Registar: HOSTER.KZ

Идея за коледни подаръци за жени и мъже

Какво е WHOIS?

Всяка година милиони хора, бизнеси, организации и правителства регистрират домейн имена. Всеки от тях трябва да предостави идентификация и контакт информация, която може да включва: име, адрес, имейл, телефонен номер, както и административен и технически контакт. Тази информация често се свърза с термина „WHOIS данни“. WHOIS услугата обаче не е просто една централизирана база данни. Тя всъщност се менажира от независими органи, известни още като „регистрари“ и „регистри“. Всяко лице, желаещо да бъде признато като такъв орган трябва да придобие акредитация от ICANN. Тези признати регистрари (регистри) имат договорни отношения с ICANN да оперират с определена група домейни от първо ниво, като например .COM, .ORG или някое от по-новите и модерни разширения например .STORAGE, .LINKS, .GOOGLE и т.н.

Въз основа на съществуващите политики и договори за консенсус, ICANN се ангажира да прилага мерки за поддържане на навременен, неограничен и обществен достъп до точна и пълна информация на WHOIS, при спазване на приложимите закони. За целта регистраторите и регистрите предоставят публичен достъп до данни за регистрирани имена на домейни. Всеки може да използва WHOIS протокола за търсене в техните бази данни и идентифициране на регистранта на име на домейн.

WHOIS проследява корените си до 1982 г., когато Internet Engineering Task Force публикува протокол за услуга на директории за потребители на ARPANET. Първоначално директорията просто съдържа информацията за контакт, която се изисква от всеки, който предава данни през ARPANET. С нарастването на Интернет WHOIS започна да обслужва нуждите на различни заинтересовани страни като регистратори на имена на домейни, агенти за правоприлагане, собственици на интелектуална собственост и търговски марки, фирми и отделни потребители. Но протоколът е основан на база на тези оригинални IETF стандарти. Това е протоколът WHOIS, който ICANN наследи при създаването си през 1998 г.

За жалост, с влизането в сила на GDPR през 25 май 2018г. WHOIS данните бяха заменени с privacy информация от на практика почти всеки регистрар. Въпреки, че в момента в сайта се поддържат над 1200 WHOIS сървъра, малцина са тези, които дават реална информация.

Така на обикновения потребител се отнема фундаменталното право да разбере кой стои зад даден домейн или IP адрес.

Акуратни, дори и в рамките на GDPR, остават датата на регистрация, подновяване и изтичане на домейните, които повечето WHOIS провайдъри предоставят след заявка.